Naučila som to všetkých mojich priateľov: Najchutnejšia a NAJRÝCHLEŠIA torta s čokoládovou polevou

: Jednoduchý dezert, ktorý zvládnu aj začiatočníci!

Vďaka tomuto receptu z youtube si dokážete pripraviť chutný a rýchly dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku.

 

 

Potrebujeme:

5 vajec

štipka soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

140 g cukor

5 PL múky

5 PL škrobu

Na krém:

 

 

2 vajcia

100 g cukru

štipka vanilínu

3 PL škrobu

600 ml mlieka

100 g masla

Na polevu:

100 g čokolády

Postup:

Do väčšej misky si pripravíme 5 vajec, pridáme štipku soli a cukor.

Všetko spolu dobre premiešame, až kým nám nevznikne hustá pena.

 

 

Potom do zmesi postupne preosejeme múku a škrob a dobre premiešame.

Na plech, na ktorý sme si pripravili papier na pečenie, vylejeme obsah misky a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Plech dáme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.

 

 

Medzitým prejdeme k príprave krému. 

Do misky si pripravíme 2 vajcia, nasypeme cukor, vanilín a škrob.

Miešame, až kým nám nevznikne riedka zmes.

 

 

Potom do zmesi prilejeme mlieko, premiešame a varíme kým nám krém nezhustne.

Vyberieme upečené cesto z plechu, obrátime ho, odstránime papier a prerežeme na polovicu.

Do ďalšej misky si pripravíme maslo, rozmixujeme ho a postupne zašľaháme vychladnutý krém. 

 

 

Na spodný cestový plát natrieme polovicu plnky, prekryjeme ju druhým plátom a ten opäť potrieme.

Nakoniec navrch vylejeme polevu z roztopenej čokolády. dobre ju rozotrieme a tortu necháme vychladiť.

Úžasný dezert je pripravený na servírovanie.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels