Vďaka tomuto receptu z youtube si dokážete pripraviť chutný a rýchly dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
5 vajec
štipka soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
140 g cukor
5 PL múky
5 PL škrobu
Na krém:
2 vajcia
100 g cukru
štipka vanilínu
3 PL škrobu
600 ml mlieka
100 g masla
Na polevu:
100 g čokolády
Postup:
Do väčšej misky si pripravíme 5 vajec, pridáme štipku soli a cukor.
Všetko spolu dobre premiešame, až kým nám nevznikne hustá pena.
Potom do zmesi postupne preosejeme múku a škrob a dobre premiešame.
Na plech, na ktorý sme si pripravili papier na pečenie, vylejeme obsah misky a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Plech dáme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.
Medzitým prejdeme k príprave krému.
Do misky si pripravíme 2 vajcia, nasypeme cukor, vanilín a škrob.
Miešame, až kým nám nevznikne riedka zmes.
Potom do zmesi prilejeme mlieko, premiešame a varíme kým nám krém nezhustne.
Vyberieme upečené cesto z plechu, obrátime ho, odstránime papier a prerežeme na polovicu.
Do ďalšej misky si pripravíme maslo, rozmixujeme ho a postupne zašľaháme vychladnutý krém.
Na spodný cestový plát natrieme polovicu plnky, prekryjeme ju druhým plátom a ten opäť potrieme.
Nakoniec navrch vylejeme polevu z roztopenej čokolády. dobre ju rozotrieme a tortu necháme vychladiť.
Úžasný dezert je pripravený na servírovanie.
Dobrú chuť!