Výborný recept na Studený koláč z jemného cesta a fantastickej zálievky. Ide o skutočne jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Keď ho ochutnáte, určite budete chcieť dupľu!
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Šálku s objemom 200 ml
4 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 polievkových lyžíc masla (125 g)
3 a 1/2 šálky hladkej múky (350 g)
2 šálky mlieka (400 ml)
1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu (75 g)
1 šálka cukru (160 g)
1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)
Na preliatie:
1 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (395 g)
1 šálka mlieka (200 ml)
1 šálka kokosového mlieka (200 ml)
kokos strúhaný podľa chuti
Formu 32×22 cm
Postup:
Do misky si rozbijeme vajcia. Pridáme zmäknuté maslo a cukor.
Vyšľaháme do peny.
Postupne pridáme preosiatu múku, mlieko a kokos.
Vyšľaháme a pridáme aj prášok do pečiva.
Vznikne nám jednotné cesto bez hrudiek.
Nachystáme si formu, ktorú vymastíme maslom.
Do formy navrstvíme cesto.
Uhladíme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Čas pečenia je asi 40 minút.
Pripravíme si zmes na zalievanie:
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme salko, kokosové mlieko a dobre premiešame, necháme prevariť.
Upečenú piškótu popicháme špáradlom.
Piškótu ešte vo forme nakrájame, aby sa zálievka dostala až do vnútra piškóty.
Teraz plejeme a posypeme kokosom.
Prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť 2 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)