Výborný koláčik z krehkého cesta a voňavých jabĺk. Stihnete ho pripraviť omnoho ešte rýchlejšie ako nepečený dezert.
Potrebujeme:
3 šálky hladkej múky
150-180 g zmäknutého masla alebo margarínu
1 vajce
1 šálku kryštálového cukru
200 g kefíru alebo riedkeho bieleho jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku jedlej sódy
1-2 lyžice octu
Štipku soli
3 ks jabĺk nakrájaných na tenké plátky
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame cukor, maslo, vajce, kefír a soľ. Sódu zmiešame s octom a pridáme do tejto zmesi. Nakoniec pridáme múku a vareškou vymiešame hladké cesto (cesto by nemalo byť tekuté, je pomerne husté).
Cesto preložíme na plech a rukami potretými olejom ho rovnomerne rozložíme po celom plechu a uložíme naň plátky jabĺk. Cesto by malo byť hrubé približne 1 -1, 5 cm.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200-220 stupňov 20 minút. Dĺžka pečenia závisí od vlastností konkrétnej rúry, kedže každá pečie inak. Koláčik treba počas pečenia sledovať. Namiesto jabĺk môžeme použiť iné ovocie podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vkusniatiki