Pripravte si toto fantastické šťavnaté mäsko na šampiňónoch podľa receptu z youtube.
Všetko zapečte spolu so zemiakmi a máte obed ako lusk!
Potrebujeme:
2 cibule
300 g šampiňónov
rastlinný olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 zemiakov
soľ
čierne mleté korenie
provensálske bylinky podľa chuti
2 PL rastlinného oleja
800 g bravčových plátkov krkovičky
2 PL kyslej smotany
1 PL francúzskej horčice
1 PL plnotučnej horčice
150 g tvrdého syra
Na šalát:
1/2 hlávky šalátu
1 paradajku
1 červenú papriku (kapiu)
kôpor
3 PL kyslej smotany
1 ČL plnotučnej horčice
2 ČL francúzskej horčice
soľ, čierne mleté korenie, provensálske bylinky
Postup:
Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a dáme restovať na olej.
Šampiňóny si očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme do panvice k cibuli a spolu restujeme.
Zemiaky si očistíme, nakrájame ich na hrubšie kolieska a vložíme do misy. Osolíme ich, pridáme všetky koreniny, olej a premiešame.
Teraz dochutíme aj orestované šampiňóny a takisto pridáme soľ, aj koreniny.
Mäso si nakrájame na plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou a vyklepeme tĺčikom na mäso.
Takisto aj mäso následne dochutíme soľou a koreninami.
Pridáme trochu oleja a plátky dobre potrieme.
V samostatnej miske si pripravíme omáčku zo smotany, francúzskej horčice, obyčajnej horčice, soli, korenia a byliniek.
Pekáč si vymastíme maslom, naukladáme rad zemiakových koliesok, potom rad z plátkov mäsa a znovu prestriedame.
Teraz navrch navrstvíme orestované šampiňóny s cibuľou.
Navrch ešte rovnomerne rozotrieme pripravenú omáčku, prikryjeme namočeným papierom na pečenie a alobalom.
Dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 200 °C asi na 40 minút.
Po uplynutí doby pečenia pekáč vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10 minút pri teplote 180 °C.
Medzitým si nakrájame zeleninu na šalát a pripravíme si dresing zo smotany, horčice, soli a korenín.
Všetko spolu premiešame.
Hotovo.
Zapečené mäso so zemiakmi a syrom môžeme na záver posypať nasekanými bylinkami a podávame spolu so šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod