Stehienka pečené na jednom plechu so zemiakmi, vynikajúci a rýchly obed v kefírovej marináde.
Vynikajúci recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
9 kuracích stehien
Cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 čajová lyžička soli
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
1/2 čajovej lyžičky talianskych byliniek
1/2 čajovej lyžičky červenej papriky
1/2 čajovej lyžičky bazalky
250 ml kefíru alebo bieleho jogurtu
Na zemiaky:
5 zemiakov
Cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Soľ, talianske bylinky, bazalka, čierne korenie, červená paprika
150 ml kefír
Postup:
Kuracie stehná umyjeme a osušíme.
Pridáme korenie, soľ,
Pokračujeme nadrobno nakrájanou cibuľkou, pretlačeným cesnakom.
Pridáme aj kefír, papriku, talianske bylinky a dobre premiešame.
Kuracie stehienka preložíme na plech vyložený papierom – zvyšok marinády nanesieme na povrch mäska.
Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky.
Pridáme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.
Pridáme aj kefír, zvyšok byliniek a korenín.
Preložíme na plech k mäsku a zvyšnú marinádu nalejeme na povrch.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme asi 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: