V našej rodine sme všetci veľkými fanúšikmi gulášov na najrôznejšie spôsoby.
Keďže je však príprava tohto jedla pomerne zdĺhavá a pracna, hľadala som spôsoby, ako si ju uľahčiť.
Svokra mi poradila tento skvelý recept, bez práce.
Stačí len dať do rúry a môžete sa tešiť na výsledok.
Guláš je strašne dobrý, svokre za tento recept dodnes ďakujem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg mäsa – hovädzieho alebo bravčového
3 veľké cibule
5 strúčikov cesnaku
2 kocky bujónu (hovädzieho)
1 plechovku paradajkového pretlaku
2 lyžičky gulášového korenia
1 lyžičku pálivej papriky
3 lyžičky sladkej papriky
3 lyžice zemiakového škrobu
2 ks zelenej papriky nakrájané nadrobno
1,5 l vody
Soľ podľa chuti
Majoránka podľa chuti
Čierne mleté korenie podľa chuti
Voliteľné:
hrášok
kápia
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
Cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno.
Pripravíme si pekáč (musí mať aj pokrievku).
Vložíme doň mäso, cibuľu, cesnak a všetky ďalšie prísady (bujón vložíme do zmesi celý – netreba rozmiešať vo vode).
Nakoniec zalejeme vodou a premiešame.
Potom pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 90 minút.
Dĺžka pečenia závisí od zvoleného mäsa, ale aj od rúry.
Podávame s chlebíkom, knedľou alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)