Tento recept z Enfes Yemek Tarifleri je veľmi jednoduchý a vykúzlite vďaka nemu chutné plnené slané pečivo bez droždia, ktoré budú všetci milovať!
Potrebujeme:
600 ml vody
2 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
960 g hladkej múky
90 ml rastlinného oleja
Na plnku:
2 cibule
3 zemiaky
1 ČL soli, čierneho korenia, kajenského korenia a rasce
80 g rozpusteného masla
Na potretie a posypanie:
2 žĺtky
mak
Postup:
Múku si nasypeme do väčšej misy a v pohári s vodou si rozpustíme soľ. Miešame, kým sa soľ nerozpustí.
V múke urobíme jamku a nalejeme do nej slanú vodu.
Postupne rukou zapracujeme a vymiesime kompaktné cesto.
Cesto si vložíme do misy, prikryjeme mikroténovým vreckom a necháme stáť 15 minút.
Po uplynutí tejto doby cesto jemne naolejujeme rastlinným olejom.
Rozdelíme na približne rovnaké kúsky, ktoré vygúľame, poukladáme vedľa seba na tanier a znova potrieme zvrchu jemne olejom.
Vyjde vám asi 8 kúskov.
Následne si ich opäť prikryjeme mikroténovým vreckom, necháme stáť 20 minút a medzitým si pripravíme plnku.
Cibuľu aj zemiaky si očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme spolu do misy.
Pridáme soľ a všetky koreniny, dobre premiešame.
Teraz si každú cestovú guľku rozvaľkáme na tenkú placku.
Potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme primerané množstvo plnky.
Takto pripravenú placku stočíme do rolky a následne do slimáka.
Takto si spracujeme aj ostatné kúsky cesta a plnky.
Hotové slimáky ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie a jemne ich postláčame.
Nakoniec ich potrieme vyšľahanými žĺtkami a posypeme makom.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: