Skvelý tip, ako zužitkovať rožky z predošlého dňa, nad ktorými všetci len ohŕňajú nosom. Rýchlo a jednoducho z nich môžete pripraviť obľúbenú slanú pochúťku, ktorú bežne kupujeme v obchode – krekry bake rolls. Vyskúšajte vynikajúcu domácu verziu, ktorú môžete dochutiť a dokoreniť tak, ako to máte radi!
Potrebujeme:
Staré rožky (prípadne toastový chlieb alebo veku)
Na ochutenie:
Soľ
Obľúbené korenie
Cesnak
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej alebo maslo
Paprikovú pastu, omáčku na pizzu, syr, prípadne ďalšie prísady podľa chuti.
Postup:
Rožky nakrájame na tenké plátky, ak používame veku, pohárom si z nej vykrojíme kolieska a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pretlačený cesnak zmiešame s olejom a soľou. Túto zmes natrieme na každý kúsok. Môžeme použiť aj paprikovú pastu, paradajkovú omáčku, obľúbené koreniny, syr…, fantázii sa medze nekladú.
Vložíme do rúry nastavenej na 100 stupňov a necháme kolieska usušiť. Keď sú chrumkavé, vyberieme z rúry a môžem podávať.
Aby boli kolieska skutočne vernou kópiu kupovaných krekrov, môžete vareškou urobiť v strede každého kúska dierku.
Nám chutia ešte viac, ako tie kupované. Dúfam, že budú aj vám! :-)
zdroj: coolinarika