Tento recept som prvýkrát vyskúšala vtedy, keď som potrebovala rýchle občerstvenie pre nečakanú návštevu a nemala som doma prakticky nič na upečenie koláča alebo prírpavu slaných chuťoviek. Vtedy som si spolenula an túto dobrotu, ktorú ma naučila ešte moja babička. Je to skvelá
Potrebujeme:
4 vajcia
1/3 lyžičky soli
50 g masla
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Sneh navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie a potretý trochou masla. Sneh vrstvíme tak, že lyžicou urobíme do každého snehu jamku na žĺtok (viď obrázok).
Do jamiek opatrne lyžicou vložte žĺtok. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov 10-15 minút.