Vynikajúci recept na extrémne jemné kuracie mäsko s minútkovou prípravou. Ak chcete, aby bolo mäsko skutočne jemné a zároveň šťavnaté, určite vyskúšajte trik šéfkuchára z youtube – použite vaječný bielok. Zabezpečí, že mäsko sa nevysuší, ostanete šťavnaté, jemné a zvonku zľahka chrumkavé.
Potrebujeme:
Kuracie prsia – 500-600 g
Na marinádu:
Sójová omáčka – 1 polievková lyžica
Mleté čierne korenie – podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Bielok – 1 ks
Škrob – 1 polievková lyžica
Jablčný ocot 6% – 1 polievková lyžica (môže byť nahradený citrónovou šťavou alebo ryžovým octom)
Pre omáčku:
Sójová omáčka – 4 lyžice
Med – 1 lyžička
Jablčný ocot 6% – 1 polievková lyžica (môže byť nahradený citrónovou šťavou alebo ryžovým octom)
Sezamové semiačka – 1 polievková lyžica
Rastlinný olej – 4 lyžice
Postup:
Kuracie rezne nakrájame na malé kúsky.
Pridajte sójovú omáčku, škrob, ocot, čierne korenie a bielok.
Všetko dobre premiešajte, aby bol každý kúsok mäsa pokrytý marinádou.
Nechajte marinovať najmenej 30 minút.
Na omáčku zmiešame sezamové semiačka, sójovú omáčku, ocot, med.
Panvicu dobre rozohrejte. Nalejte 4-5 lyžice oleja.
Kúsky kuracieho filé osmažte z oboch strán 2 – 3 minúty do zlatista. Znížte teplotu.
Nalejte na mäso omáčku, premiešajte.
Smažte ďalšie 2 minúty.
Môže sa podávať s nakrájanou zelenou cibuľkou a ryžou.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)