Rýchla chuťovka k telke alebo k poháru dobrého vínka. Ak pripravujte pagáčiky len z kysnutého cesta, vyskúšajte niečo oveľa rýchlejšie. Tieto smotanové pagáčiky máte na stole už o pár minút.
Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
250 masla (alebo tuku na pečeni)
1 téglik kyslej smotany
1 bal. kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžičku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na potretie:
1 žĺtok
Na posypanie:
Sezamové semienka
Postup:
Príprava nemôže byť jednoduchšia. Všetky suroviny Je dôležité, aby mali izbovú teplotu) spojíme a vymiešame hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou približne 1 cm a vykrajujeme jednotlivé pagáčiky (pomocou vykrajovátka alebo pohára).
Pagáčiky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou vody. Posypeme sezamovým semienkami a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút (pagáčiky sledujte, pretože každá rúra pečie inak. Keď budú na povrchu zlatisté, z rúry ich vyberte).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika