Babičkin recept na hrnčekové lievance BEZ droždia: Nikdy sa nepripália a sú jemné ako vatička – suverénne najlepšie!

Vynikajúce nadýchané lievance. Sú jemné ako obláčik a úplne sa rozplývajú na jazyku!

Sú jemné a nadýchané ako malé obláčiky. Tieto lievance sa u nás robia pravideľne a sú najlepšie.

 

 

Pripravte si tieto vynikajúce lievance podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

šálka = 240 ml

2 vajcia

2 PL kryštálového cukru

3/4 šálky mlieka (200 ml)

1 a 1/4 šálky hladkej múky

2 PL kypriaceho prášku

2 PL vanilkového cukru

olej

Voliteľné:

med

tvaroh

kyslá smotana

šľahačka

čerstvé ovocie

práškový cukor na posypanie

Postup:

Vajcia zmiešame s kryštálovým cukrom.

 

 

Vyšľaháme metličkou do peny.

 

 

Potom nalejeme mlieko.

Zašľaháme múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. 

 

 

Vymiešajte kompaktné cesto.

Je dôležité, aby cesto nebolo ani príliš riedke, ani príliš husté. 

 

 

Panvicu si potrieme olejom, rozohrejeme.

Pomocou lyžice vrstvíme malé lievance. 

 

 

Keď sa na povrchu tvoria bublinky, ktoré praskajú, otočte lievance.

Opečte aj z druhej strany.

 

 

Hotovo.

Servírujeme podľa vlastného vkusu a fantázie.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes