Jeseň obdobím viróz a nepríjemných problémov, ktoré súvisia najmä s vrtochmi jesenného počasia. Na podporu imunity a boj s nepríjemnými zdravotnými komplikáciami nasaďte silu prírodných surovín. Pripravte si vynikajúcu paradajkovú polievku s kurkumou a choroby sa vám budú vyhýbať oblúkom.
Kurkuma: Táto prísada má silné protizápalové účinky, posilňuje obranyschopnosť a pôsobí ako silný antioxidant. V kombinácii s paradajkami a čiernym korením ide o jeden z najsilnejších prírodných prostriedkov v boji proti zápalom. Navyše, čierne korenie zlepšuje vstrebávanie kurkumy, vďaka čomu ju organizmus dokáže naplno využiť.
Potrebujeme:
1 hrsť cherry paradajok
130 ml zeleninového vývaru
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky kurkumy
1 lyžičku kokosového oleja (môžeme použiť aj zeleninový olej)
½ lyžičky morskej soli
1 lyžičku sušenej bazalky
1 lyžicu jablčného octu
½ lyžičky čierneho korenia čerstvo namletého
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji spolu s cesnakom po dobu jednej minúty.
K cibuľke a cesnaku pridáme cherry paradajky (môžete ich oošúpať, alebo uvariť aj so šupkou), kurkumu a varíme, kým paradajky nepustia šťavu a celkom nezmäknú. Potom pridáme paradajky z konzervy aj so šťavou, ocot, vývar a bazalku. Privedieme do varu a varíme približne 6 minút. Potom celú zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať. Ozdobíme zelenou cibuľkou alebo čerstvou bazalkou.
zdroj: detoxdiy