Broskyňa je šťavnatým symbolom leta. Ovocie dozrievajúce v horúcich lúčoch slnka sa teší veľkej obľube a je základom mnohých obľúbených dezertov, na ktoré sa tešíme celý dlhý rok. Dnes vám ukážeme, ako zo šťavnatých broskýň vyčarujete úžasný mrazený dezert, ktorý je rovnako skvelý ako zmrzlina, avšak neobsahuje cukor a takmer žiaden tuk. Navyše, jeho príprava vám zaberie len 5 minút.
Potrebujeme:
4 šálky čerstvých (príp. mrazených) broskýň nakrájaných na menšie kúsky
3 lyžice oleja
½ šálky bieleho gréckeho jogurtu
1 lyžica čerstvej šťavy z citrónu
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Všetky ingrediencie vložíme do kuchynského robota a mixujeme na hladké pyré (cca 5 min.)
Ak sme pracovali so zmrazenými broskyňami, môžeme podávať ihneď. Ak s čerstvými, jogurt preložíme do vzduchotesnej nádoby a vložíme do mrazničky. V mrazničke jogurt vydrží až po dobu 4 mesiacov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: justaste