Tento lahodný zmrzlinový dezert s čokoládou podľa receptu z youtube sa stane hitom tohto leta! Milujú ho malí, aj veľkí a na kupovanú zmrzlinu si už ani nespomeniete…
Potrebujeme:
Formu s priemerom 19 cm
Na cesto:
170 g čokoládových sušienok
50 g rozpusteného masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL šľahačkovej smotany
Na krém:
400 g šľahačkovej smotany
200 g kondenzovaného mlieka
20 g (2 PL) kakaa
Na čokoládovú polevu:
100 g tmavej čokolády
100 g šľahačkovej smotany
Postup:
Sušienky si zomelieme, preložíme do misy a zalejeme rozpusteným maslom.
Primiešame lyžicu šľahačkovej smotany a vzniknuté sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
TIP: Na utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad sklenený pohár.
Formu odložíme do chladničky a pripravíme si krém.
Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a počas šľahania prilejeme kondenzované mlieko.
Hmotu rozdelíme na dve časti, jednu časť odoberieme do samostatnej misy a zmiešame s kakaom.
Vyšľaháme na kompaktný krém.
Polevu si pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame metličkou dohladka.
Z chladničky si vyberieme formu so stuhnutým cestom.
Nanesieme kôpky kakaového krému, ktorý skombinujeme s čokoládovou polevou a zvyšok vyplníme bielym krémom.
Takto vrstvíme kakaový krém s čokoládou a bielym krémom, až kým sa neminie.
Navrchu potom vytvoríme pomocou zdobiaceho vrecúška a následným rozotretím lyžicou vrstvu čokolády a dáme zamraziť na 5 – 6 hodín.
Hotovo.
Teraz už stačí len nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP