Chcem sa s vami podeliť o tento fantastický recept na šťavnatý a fantasticky chutný krémeš s jablkami, ktorý u nás doma doslova milujeme. Pečie sa celý rok a aj dnes sme si ho dopriali ku kávičke.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
150 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 balíčka kypriaceho prášku
3 lyžice vody
Jablková náplň:
1 kg očistených jabĺk
2 balíčky vanilínového cukru
Pudingová náplň:
700 ml mlieka
2 balíčky Zlatého klasu
100 g práškového cukru
40 g kryštálového cukru
200 g masla
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom.
Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov.
Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding.
Dôkladne zmiešame.
Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal.
Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú.
Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu.
Dáme stuhnúť do chladničky.