Výborný recept na mladé zemiačky, ktoré netreba šúpať a podľa tohto receptu z youtube sú absolútnou delikatesou!
Potrebujeme:
2 kg mladých zemiakov
400 g slaniny
1 hlavičku cesnaku
40 ml slnečnicového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
štipku červenej papriky
30 kôpru
20 g petržlenovej vňate
Postup:
Zemiaky si umyjeme a nešúpeme ich.
Vložíme ich do hrnca s vodou a varíme asi 15 – 20 minút.
Potom vodu zlejeme a každý zemiak popicháme vidličkou, aby sa lepšie upiekli.
Slnečnicový olej si nalejeme do misky, zmiešame ho s koreninami, soľou a prelisovaným cesnakom.
Zemiaky si v mise zmiešame s takto dochuteným olejom a rozložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Slaninku si nakrájame na menšie kúsky a navrstvíme ju na zemiaky.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C.
Hotové zemiaky posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: