Je čas na nové zemiaky. Odporúčam vám, aby ste ich pripravili v rúre podľa tohoto receptu. Je to jednoduché aj chutné.
Tieto zemiaky sa môžu podávať ako príloha alebo jednoducho ako samostatný pokrm.
Potrebujeme:
2 kilogramy zemiakov
300 gramov slaniny (ja som použila oravskú slaninu)
3 strúčiky cesnaku (prípadne podľa chuti)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 mililitrov slnečnicového oleja
1 lyžička soli
pol lyžičky čierneho korenia
Nadrobno nasekaná petržlenová vňať
Nadrobno nasekaný kôpor
Postup:
Zemiaky umyjeme, nešúpeme len dôkladne vydrhneme.
Zemiaky na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
Do misky dáme olej, pridáme korenie a cesnak, ktorý pretlačíme.
Všetko poriadne premiešame a pridáme zemiaky, opäť premiešame.
V tomto stave nechajte pôsobiť 5-10 minút.
Slaninu nakrájame na pásiky.
Plech pokryjeme papierom na pečenie a rozložíme naň zemiaky.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 30 minút.
Pridáme slaninku a necháme ešte 15 minút zapiecť dochrumkava.
Vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)