Vynikajúca a rýchla omáčka na cestoviny, alebo k inej prílohe podľa vašej chuti. Určite vám zachutí.
Potrebujeme:
700 g kuracích pŕs
1 väčšiu cibuľu
100 g šampiňónov
200 ml kyslej smotany
100 ml smotany na varenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice horčice
Petržlenovú vňať nasekanú najemno
Soľ a korenie podľa chuti
Rastlinný olej
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na troche rastlinného oleja orestujeme cibuľku a potom pridáme kúsky mäsa. Necháme smažiť, kým mäso nepustí šťavu.
Potom pridáme nakrájané huby, soľ, korenie a všetko premiešame. Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a varíme, kým mäso nebude mäkké.
Kyslú smotanu zmiešame s horčicou a oboma druhmi smotany. Keď je mäso mäkké, zalejem ho smotanovo-horčicovu zmeseou, premiešame a necháme niekoľko minút povariť. Zložíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes