Túto dobrotu nám robievala mama vždy pri špeciálnych príležitostiach. Predstavte si najlepšie palacinky, aké ste kedy jedli a vynásobte chuť minimálne 100x. Len potom sa možno priblížite úžasne lahodnej chuti zapečených viedenských palaciniek. :-)
Potrebujeme:
Na palacinky:
250 g hladkej múky
2 žĺtky
3 lyžičky kryštálového cukru
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
400 ml mlieka
200 ml perlivej minerálky (ak je cesto príliš husté, pridajte viac minerálky)
Náplň:
750 g jemného tvarohu
5 lyžíc práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžice hrozienok
2 bielky
1 lyžičku citrónovej kôry
Na zaliatie:
200 ml mlieka
2 ks vajec
2 lyžice kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cesta na palacinky a potom na troche rastlinného oleja vyprážame jednotlivé palacinky z oboch strán dozlatista. Malo by nám vyjsť 10-12 kusov palaciniek.
Tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a snehom, ktorý ušľaháme z vaječných bielkov.
Palacinky naplníme krémom, zrolujeme a prekrojíme na polovice. Plnené palacinky ukladíáme dozapekacej misy – prekrojenými koncami nahor.
Nakoneic si pripravíme zálievku na palacinky. Mlieko vymiešame so žĺtkami a oboma druhmi cukru. Potom jednoducho prelejeme palacinky .
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zálievka nezhustne.
Ešte horúce palacinky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: citomhab