Super rýchle kysnuté buchty BEZ KYSNUTIA!

Mäkučké domáce buchty z kysnutého cesta, ktoré však prirpavíte bez kysnutia. Vyskúšajte super rýchle sladké "samokysky".
[mashshare]

Tieto buchty tiež možno poznáte ako „samokysky“. Hoci sa pripravujú ako klasické kysnuté buchty, nemusíte čakať na vykysnutie, ale s cestom sa pracuje ihneď. Okrem buchiet môžete cesto použiť na prípravu závinov, koláčov a iných dobrôt.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

50 g čerstvého droždia

100 ml oleja

300 ml mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku soli

Štipku jedlej sódy

Náplň:

Džem, lekvár, tvaroh, mak…

Lekvár

tvaroh

Mak….

Na potretie:

Olej

Studené mlieko

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

200 ml mlieka zmiešame s 2 lyžicami cukru a preložíme na plameň. V inej miske zmiešame múku so soľou a jedlou sódou.

Keď je mlieko zohriate, rozdrobíme doň droždie a počkáme, kým vyjde kvások.

Kvások pridáme k múčnej zmesi, prilejeme aj zvyšné mlieko, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa príliš nelepí na ruky (lepšie sa s cestom pracuje s rukami potretými olejom).

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, roztiahneme ho rukami tenší plát a z neho vykrajujeme obdĺžniky. Na každý trojuholník navrstvíme lyžicu ľubovolnej náplne a potom zavinieme tak, aby bola náplň v strede.

Buchty preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tesne vedľa seba – každú buchtu natrieme zvrchu a zo strán olejom, aby sa po upečení dali ľahko oddeliť.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút (ale kým nie sú buchty na povrchu zlatisté, každá rúra pečie inak). Ešte teplé buchty potrieme studeným mliekom v ktorom sme si rozmiešali vanilkový cukor.

2-1

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes