Môže sa vám zdať, že je to neobvyklá kombinácia chutí, ale keď raz ochutnáte tieto marinované uhorky s medom a horčicou podľa receptu z youtube, zamilujete si ich!
Príprava týchto uhoriek je veľmi jednoduchá a rozhodne sa ich oplatí vyskúšať.
Príjemne chrumkajú, výborne chutia a na leto je to ideálne predjedlo.
Potrebujeme:
500 g uhoriek
25 ml rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
25 ml vody
1 PL medu
1 PL dijonskej horčice
3 strúčiky cesnaku
1 PL soli
1 PL octu
40 g kôpru
1 feferónku
Postup:
Uhorky si umyjeme, ale neošúpeme ich.
Nakrájame ich na hrubšie kolieska.
Feferónku nakrájame na tenké kolieska, kôpor si nasekáme nadrobno.
Cesnak buď prelisujeme alebo nastrúhame na strúhadle.
V hlbokej miske si skombinujeme uhorky so všetkými prísadami, osolíme a na záver pridáme ešte med a horčicu.
Všetko dobre premiešame.
Misku s uhorkami zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 1,5 hodiny na stole marinovať.
Počas tejto doby je potrebné uhorky 2 až 3-krát premiešať.
Potom ich vložíme do chladničky a necháme ich marinovať ešte 2 hodiny.
Hotovo.
Po uplynutí tejto doby sú pripravené a budú výbornou pochúťkou na vašom letnom stole.
Dobrú chuť!
Video návod: