Perfektná večera zo zemiakov a lahodnej náplne z kuracieho mäska a kyslej smotany. Tomuto jednoducho neodoláte! :-)
Potrebujeme:
5 ks zemiakov
500 g kuracích pŕs
100 g kyslej smotany
1 šálku hladkej múky –šálka s objemom 220 ml
Soľ podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks cibule
2 vajíčka
100 g majonézy
½ lyžičky jedlej sódy
10 g masla
Postup:
Zapekaciu misu – okrúhlu alebo oválnu – vymažeme maslom. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Plátkami vyložíme formu – dno aj okraje a posypeme soľou.
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na tenké plátky – polkruhy. Na zemiaky navrstvíme časť mäsa, potom cibuľu, osolíme a takto pokračujeme, kým neminieme všetko mäso a cibuľu.
Vajcia zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, múkou a jedlou sódou. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme na vrch.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45-50 minút.
Po dopečení necháme vychladnúť vo forme a následne vyklopíme na rovnú plochu.
Podávame nakrájané ako klasickú tortu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom