Výborný tip, ako pripraviť skvelé jedlo pre celú rodinu len z pár prísad a na jednom plechu.
Ak budete mať nabudúce doma kuracie rezne, namiesto vyprážania v trojobale vyskúšate toto – chutný chalupársky kastról s kuracím mäsom, cibuľkou a zemiakmi.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks kuracích pŕs
2 lyžičky grilovacieho korenia
2 lyžičky soli
Čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
1 cibuľu
6 lyžíc olivového oleja
Kúsok masla nakrájané na plátky
Petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky aj cibuľku nakrájame na plátky.
Rovnako očistíme a nakrájame aj kuracie prasia.
Všetky prísady zmiešame a pridáme olivový olej, koreniny a soľ.
Premiešame a navrstvíme na plech.
Môžeme pridať zelené bylinky podľa chuti.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Pečieme asi 30 minút, potom zložíme alobal.
Pečieme ešte asi 20 minút.
Ku koncu pečenia uložíme na vrch plátky masla a necháme zapiecť.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)