Rýchly tip na domáci koláčik so skutočne jednoduchou a rýchlou prípravou. Navyše, pohodlne ho zvládnete aj vtedy, ak doma nenájdete ani jedno vajce.
Potrebujeme:
1 šálka = 250 ml
½ šálky rastlinného oleja
2 šálky polohrubej múky
1 šálku mlieka
1 šálku práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
Marhuľe, černice, broskyne alebo iné ovocie
Postup:
Je to skutočne jednoduché, všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. To navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Na cesto potom uložíme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút, alebo kým cesto nie celkom upečené a zlatisté na povrchu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto zhenskievoprosy