Vanilkový krém na koláče – najjednoduchší a najchutnejší recept, aký som kedy našla. Veľmi jednoduchý na prípravu a vhodný na plnenie všetkých vašich sladkých dobrôt.
Ak náte doma vajíčka, pridávam aj výbornú verziu bez vajec, odporúčam skúsiť obe!
Potrebujeme:
500 ml mlieka
100 g práškového cukru
40 g hladkej múky / 20 g kukuričného škrobu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 žĺtkov
vanilkový lusk
Postup:
Mlieko uvarte s vanilkovým luskom rozdeleným na polovicu a jadro vyberte.
Po prevratení mlieka vyberte vanilkový struk a vriace mlieko vložte do misy mixéra, do ktorej pridáte vajcia, cukor a múku / škrob.
Postupne miešajte, kým zmes nebude krémová a nezhustne.
Potom výsledný krém za stáleho miešania opäť vložte na plameň.
Nevarte dlhšie ako 2 – 4 minúty.
Verzia bez žĺtka
Vynikajúci recept aj keď nemáte doma vajcia.
Potrebujeme:
2 bal. vanilkových pudingov
2 bal. vanilkového cukru
500 ml mlieka
1 biela čokoláda
2 maslá
200 g práškového cukru
Postup:
2 vanilkové pudingy a 2 vanilkové cukry uvaríme v 500 ml mlieka.
Do horúceho pudingu nalámeme čokoládu a miešaním rozpustíme.
Puding zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Nakoniec si vyšľaháme 2 maslá s 200 g práškového cukru a po lyžičkách vmiešame do krému.
Všetko spolu prešľaháme. Krém je výborný, každý si chválil. Môžete ho pripraviť vo všetkých príchutiach.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor: Mária Kútna