Vynikajúci domáci syr, ktorý je podobný známemu a obľúbenému feta syru.
Teraz si ho podľareceptu z portálu souspark vyrobíte veľmi jednoducho aj sami doma.
Potrebujeme:
2 l mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 – 2 PL soli
400 g kyslej smotany
6 vajec
Postup:
Do hrnca si nalejte mlieko.
Pridajte soľ.
Premiešajte a priveďte do varu.
Ak nemáte radi príliš slaný syr, soli uberte.
Radšej si potom podľa chuti dosoľte.
Vyšľahajte vajcia.
Keď mlieko vrie, pridajte k nemu vaječnú hmotu spolu s kyslou smotanou.
Dobre premiešajte, aby sa vajcia nezrazili.
Povarte asi 5 minút:
mali by ste vidieť, ako sa robia hrudky a srvátka sa oddelí.
Cedník vystelieme gázou vo viacerých vrstvách.
Nalejeme doňho hmotu.
Precedíme, potom dobre vyžmýkame.
Navrchu prekryjeme gázou a utlačíme.
Keď je syr úplne vychladnutý, zaťažíme ho a vložíme do chladničky.
Ak chcete, aby bol syr jemnejší, pridajte miesto smotany kefír (200 g).
Prajeme dobrú chuť!