Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú.
Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept.
Za fantastickú chuť môže horčicová marináda s kyslou smotanou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
Soľ
korenie
Marináda:
3-4 lyžice horčice
200 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Citrónovú šťavu
Obaľovanie:
150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra
Strúhanku
Maslo
Postup:
Mäso umyjeme a osušíme.
Nakrájame na tenké látky.
Ochutíme soľou a korením.
Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.
Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou.
Necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.
Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom v samostatnej miske.
V tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 40-45 minút.
V polovici času opatrne obrátime.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Nám najviac chutia s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)