Tento slávnostný dezert na každú príležitosť podľa receptu z youtube milujú nielen deti, ale aj dospelí!
Potrebujeme:
5 vajec
30 g kakaa
25 g oleja
200 g cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL prášku do pečiva
90 g kukuričného škrobu
90 g hladkej múky
Na krém:
400 ml šľahačkovej smotany
200 g mascarpone
1 ČL vanilkovej esencie
50 g krupicového cukru
Na sirup:
200 ml mlieka
100 g cukru
Na polevu:
100 g tmavej čokolády
100 g mliečnej čokolády
30 g masla
250 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Ako prvé si pripravíme čokoládovú piškótu. Do misy si rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich s cukrom do peny.
Potrvá to asi 7 – 8 minút. Pridáme 30 g nesladeného kakaového prášku, preosiaty škrob a preosiatu múku.
Vymiešame kompaktné cesto a nakoniec doňho ešte zapracujeme kypriaci prášok do pečiva a olej.
Plech s rozmerom 23 x 30 cm si vymastíme, vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň pripravené cesto.
Cesto rovnomerne rozlejeme a pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri 180 °C.
Kým sa pečie piškóta, pripravíme si mliečny sirup.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a privedieme do varu.
Potom necháme úplne vychladnúť.
Keď je piškóta upečená, vyklopíme si ju na mriežku, dáme dolu papier na pečenie a necháme takisto vychladnúť.
Do misky si dáme mascarpone, vyšľaháme a následne zašľaháme práškový cukor a vanilkovú esenciu.
Nakoniec prilejeme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme hustý krém.
Teraz si orežeme okraje piškóty, plát prerežeme na polovicu a spodný diel navlhčíme mliečnym sirupom.
Následne rovnomerne navrstvíme krém a rozotrieme dohladka.
Prikryjeme druhým plátom, jemne pritlačíme, okraje krému uhladíme a vrchný plát takisto potrieme mliečnym sirupom.
Pripravíme si polevu. Do hrnca nalejeme šľahačkovú smotanu, necháme ju zovrieť a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Vymiešame metličkou dohladka, zapracujeme maslo a polejeme celý dezert.
Zvrchu môžeme ozdobiť, nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: