Jednoduché a rýchle jedlo z bežne dostupných surovín podľa receptu z youtube, ktoré sa hodí na bežný deň, aj na slávnostný stôl!
Potrebujeme:
600 g bravčovej krkovičky
1 cibuľu
2 – 3 nakladané uhorky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
600 g zemiakov
100 g údenej slaniny
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
provenskálske bylinky
Postup:
Mäso si nakrájame na menšie kúsky, očistenú cibuľu na pol krúžky a kyslé uhorky si nakrájame na kolieska.
Ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich na stredne hrubé kolieska.
Slaninku si nakrájame na tenké plátky.
Všetko začneme vrstviť do pekáča.
Ako prvé si na dno rovnomerne naukladáme mäso.
Osolíme ho, okoreníme a posypeme bylinkami.
Ďalej navrstvíme cibuľu, uhorky.
Navrch naukladáme kolieska zemiakov.
Osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.
Navrch poukladáme plátky slaninky a prikryjeme alobalom.
Pečieme asi 90 minút pri teplote 190 °C.
Potom dáme dolu alobal a dopečieme ešte asi 10 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: