Rýchle jednoduché a pritom také chutné! Perfektné jedlo, ktoré môžete zvoliť ako zdravý predkrm alebo ľahkú večeru. Kedže príprava tohto skvelého pokrmu trvá len niekoľko minút, môžete ho použiť aj v prípade, že vás prekvapí nečakaná návšteva. Z výsledku budete určite nadšení!
Potrebujeme:
1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta
250 g mrazeného špenátu
1 lyžicu kyslej smotany
3 lyžice smotanového syra
3 strúčiky cesnaku
1 šálku tvrdého syra najemno nastúhaného
2 lyžice oleja
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame najemno. Na panvici zahrejeme olej a pridáme cesnak. Restujeme na miernom ohni niekoľko sekúnd. Potom pridáme špenát a za stáleho miešania varíme, kým sa neodparí všetka voda. Do špenátu môžeme pridať trochu čerstvého zázvoru, ktorý mu dodá úžasnú arómu. Panvicu so špenátom zložíme z ohňa a necháme vyhladnúť.
Vo väčšej miske zmiešame vychladnutý špenát s kyslou smotanou, smotanovým a nastrúhaným syrom. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Hárok lístkového cesta rozdelíme na 8 častí. Jednotlivé kúsky cesta vložíme do pripravených otvorov na muffiny.
Pomocou lyžice naplníme každý košík špenátovo-syrovou zmesou.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, alebo kým košíčky nebudú na povrchu zlatisté a chrumkavé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: handimania