Po fašiangovom období prichádza obdobie pôstu a s ním aj recept, ktorý sa u nás v rodine traduje a pripravuje už dlhé roky.
Šišky, ktoré vám chcem dnes predstaviť sú bez vyprážania, pečú sa v rúre úplne samé a ich chuť je naozaj fantastická. Roila som ich aj dnes na obed a všetci si ich pochvaľovali.
Potrebujeme:
250 gramov mäkkého tvarohu
220 gramov hladkej múky
1 vajíčko
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 pl lyžica slnečnicového oleja
1 lyžica kyslej smotany
1 lyžička vanilkového cukru
1 lyžica práškového cukru
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
1 dcl mlieka
Postup:
Najskôr zmiešajte suché suroviny.
Potom pridajte všetky ostatné a vypracujte cesto.
Dobre sa s ním pracuje, nelepí sa.
Vytvorte z neho valec a pokrájajte na asi 12 častí.
Každú vyformujte do tvaru šišky, v strede urobte dierku a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Prajeme vám dobrú! :-)