Lahodné trubičky podľa receptu z youtube, ktoré sú také jemné a chutné, že miznú zo stola rýchlosťou blesku!
Potrebujeme:
kovové rolky (formičky)
Na cesto:
270 g hladkej múky
130 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
125 g masla
štipku soli
Na krém:
3 žĺtky
100 g kryštálového cukru
250 ml mlieka
2 PL kukuričného škrobu
100 g masla
10 g vanilkového cukru
Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, žĺtky, kukuričný škrob a dôkladne premiešame metličkou. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Potom ho preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme cesto. Do misy nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky, štipku soli a trochu vypracujeme. Potom pridáme kyslú smotanu, premiešame a rukou vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecúška a necháme odpočívať asi 30 minút.
Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Potom ho nakrájame na pásiky so šírkou 2 cm a navíjame ich na kovové rolky.
Takto pripravené trubičky ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry pri teplote 200 °C a pečieme do zlatohneda. Potom vyberieme a opatrne vyberieme z každej trubičky kovovú rolku.
Maslo si vložíme do misky a vyšľaháme ho do peny. Maslo potom po častiach zašľaháme do vychladnutého krému.
Krém potom preložíme do zdobiaceho vrecúška a plníme ním trubičky. Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
https://youtu.be/OgeYuwM4vl4