Vynikajúce a chrumkavé kuracie krídlá pečené v rúre. Vyskúšajte ich podľa stránky napadovy.blog, sú naozaj skvelé, u nás doma nikto neveril, že nie sú vyprážané, ale pečené takmer bez oleja!
Potrebujeme:
550 g kuracích krídel (6 kusov)
7 lyžíc strúhanky (ideálne domácej)
Štipku nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice parmezánu
1 strúčik cesnaku
2 vajcia
Olej
500 g Zemiaky
Soľ podľa chuti
Hladká múka
Postup:
Najskôr si pripravte zemiaky. Ošúpte ich a nakrájajte na kocky.
Zemiaky teraz vložte do misky s vodou – nechajte takto chvíľu máčať. Takto stratia škrob a počas pečnia budú na povrchu chrumkavé a mäkké vo vnútri.
Pripravte prísady na obaľovanie:
Strúhanku zmiešajte so syrom, prelisovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipkou soli.
Teraz kuracie krídla obaľte v múke. S týmto trikom krídla budú veľmi chrumkavé. (Oklepte prebytočnú múku).
Teraz obaľte pomúčené krídla do rozšľahaného vajíčka a obaľte ich predtým pripravenou ochutenou strúhankou.
Kuracie krídlá položtena plech pokrytý papierom na pečenie.
Zemiaky sceďte a pokvapkajte olivovým olejom, štipkou soli a rozmarínom. Dobre premiešajte a pridajte ich na plech ku krídelkám.
Pokvapkajte kvapkou oleja a všetko dajte vo vyhriatej rúre na 190 ° asi 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)