Neviete, čo cez víkend na obed? Pripravte si toto delikátne karé podľa receptu z youtube a neoľutujete.
Potrebujeme:
700 – 800 g bravčového karé vcelku
6 plátkov slaniny
čierne a zelené olivy
3 vajcia natvrdo
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 malých zemiakov
50 ml koňaku
200 ml kuracieho vývaru
tymian
čierne korenie
olivový olej
soľ
Postup:
Bravčové karé si narežeme tak, aby nám vznikol súvislý plát, osolíme ho, okoreníme a potrieme olivovým olejom.
Teraz na mäsový plát naukladáme plátky slaniny, navrstvíme pokrájané olivy, rozložíme štvrťky vajíčok natvrdo a zrolujeme.
Zafixujeme špáradlom a previažeme niťou, aby sa nám mäso počas pečenia nerozpadlo.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a mäso sprudka opečieme z oboch strán, aby sa stiahlo. Preložíme ho do zapekacej misy. Zemiaky si umyjeme aj so šupou, prekrojíme na 4 časti a poukladáme vedľa mäsa do misy.
Osolíme, okoreníme, podlejeme výpekom, kuracím vývarom a zemiaky posypeme tymianom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C. Po 30 minútach karé otočíme a pečieme ďalších 30 minút.
Po upečení vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a odstránime špagát, aj všetky špáradlá.
Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: