Ak túžite po skvelom občerstvení, vyskúšajte tieto chutné syrové trojuholníčky podľa receptu z youtube. Hodia sa k vínku, aj len tak na „zobkanie“.
Potrebujeme:
petržlenovú vňať
100 g syra feta
100 g syra čedar
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 g prášku do pečiva
300 g hladkej múky (asi 1 hrnček)
90 ml mlieka
8 g soli
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Feta syr, aj petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky a čedar si nastrúhame na jemnom strúhadle.
Do misy si rozklepneme vajce, prilejeme mlieko, pridáme všetok syr, aj petržlen, nasypeme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame.
Nakoniec nasypeme múku a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.
Z cesta následne vykrojíme pomocou krájača obdĺžniky a tie prekrojíme na trojuholníky.
Na panvicu si nalejeme olej a trojuholníčky vysmážame z oboch strán do zlatista.
Potom necháme odkvapkať, uložíme na papierové utierky a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: