V tomto článku vám ponúkame hneď 2 skvelé recepty z youtube, ktoré si pripravíte veľmi jednoducho zo zemiakov a mletého mäsa.
Na recept č. 1 potrebujeme:
700 g zemiakov
2 vajcia
1/2 cibule
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g tvrdého syra
50 g rastlinného oleja
40 g kôpru
2 strúčiky cesnaku
200 g mletého mäsa
Postup:
Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, vajce a dobre premiešame.
Zemiaky si uvaríme, ošúpeme a roztlačíme na kašu. Tú zmiešame s nasekaným kôprom, vajíčkom, soľou a čiernym korením. Syr si nakrájame na malé kocky a potom si zo vzniknutej zemiakovej kaše formujeme malé placky, ktoré naplníme mletým mäsom a jednou kockou syra. Zabalíme a tvarujeme valčeky.
Valčeky poukladáme vedľa seba do vymastenej formy a dáme upiecť. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Prajeme dobrú chuť!
Na recept č. 2 potrebujeme:
700 g zemiakov
1 žĺtok
30 g masla
soľ a provensálske bylinky podľa chuti
50 g tvrdého syra
300 g mletého mäsa
1 cibuľu
50 g tvrdého syra
soľ, červenú papriku a kari podľa chuti
50 g tvrdého syra na posypanie
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Uvaríme do mäkka a roztlačíme na kašu. Pridáme maslo, žĺtok, soľ, bylinky a premiešame. Potom primiešame aj nastrúhaný syr. Pomúčenými rukami vytvarujeme zo zemiakovej masy guľky, poukladáme ich do zapekacej misy a pomocou pohára do nich dnom urobíme jamky.
Do samostatnej misy si dáme mleté mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, červenú papriku, kari a všetko spolu premiešame. Z tejto hmoty tvarujeme guľky, ktoré naukladáme do jamiek v zemiakových guľkách. Dáme upiecť pri 200 °C na 30 minút.
Po uplynutí tejto doby misu vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na 5 minút zapiecť. Môžeme posypať vňaťou a obed je hotový. Prajeme dobrú chuť!