Túto nátierku robím veľmi často a na sviatky nemôže chýbať, robím ju v tej najväčšej miske. A pridávam do nej nastrúhanú mrkvu, sterilizovanú kukuricu, tavený syr a zakaždým inú chuť. Nátierka je vynikajúca a veľmi lahodná. Ako sa hovorí, starý overený recept na nezaplatenie.
Potrebujeme:
2 hrnčeky uvarené zemiaky
2 PL tatárska omáčka
2 PL majonéza
2 strúčiky cesnak
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ks jarná cibuľka
1/2 hrnček kyslá smotana
podľa chuti soľ
trochu mleté čierne korenie trochu nasekaný kôpor
Voliteľné: uvarené nastrúhané vajce, tavený syr, mrkva
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ja si zvyknem odobrať dva zemiaky z varenia zemiakového šalátu.
K nastrúhaným zemiakom pridáme tatársku omáčku, majonézu, prelisovaný cesnak a cibuľku.
Nátierku zjemníme smotanou a ochutíme nasekaným kôprom, soľou a korením.
Pred podávaním necháme dobre vychladnúť a odležať v chladničke.
Neváhajte do nátierky pridať aj uvarené vajíčko, nastrúhanú mrkvu alebo tavený syr v črievku. Je skutočne vynikajúca.
Podávame s tmavým pečivom alebo čerstvým chlebom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)