Kuracie stehná s ryžou patria medzi tradičné pokrmy, ktoré sa z času na čas pripravujú snáď v každej rodine. Máme pre vás skvelý tip, ako toto obľúbené jedno pripraviť bez väčšej námahy na jednom plechu.
Potrebujeme:
4 ks mrkvy
2 ks cibule
2 šálky nevarenej ryže
800 g kuracích stehien
2 lyžice kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky kari korenia
½ lyžičky čierneho mletého korenia
3 šálky kuracieho vývaru (môžeme nahradiť obyčajnou vodou)
Soľ podľa chuti
3 lyžice slnečnicového oleja
Postup:
Kyslú smotanu zmiešame s kari korením, čiernym korením, soľou a dobre premiešame. Do zmesi vložíme marinovať stehienka a 20-30 minút necháme odležať v chladničke.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rastlinnom oleji. K cibuli pridáme aj strúhanú mrkvu a všetko spolu restujeme, kým mrkva nezmäkne.
Na dno zapekacej misy uložíme restovanú zmes cibule a mrkvy. Potom navrstvíme nevarenú ryžu a zalejme vývarom alebo vodou. Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme.
Nakoniec uložíme na ryžu (v podstate do vody alebo vývaru) marinované kuracie stehienka spolu so smotanovou zmesou, v ktorej sa marinovali.
Prikryjeme fóliou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190-200 stupňov približne 60 minút.
Posledných 15 minút pred dopečením odstránime fóliu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom