Tiež obľubujte chrumkavú vyprážanú cuketu? My sa tejto chrumkavej zeleniny doslova nevieme dojesť, ale vieme aj to, že vyprážané pokrmy nie sú pre naše zdravie žiadnou výhrou. Preto sme pátrali a vypátrali skvelý recept na chrumkavú cuketu v trojobale, ktorú pripravíte bez vyprážania, v rúre. Chutí vynikajúco!
Potrebujeme:
6 ks menšej mladej cukety
2 lyžičky soli
Na obalenie:
4 bielky
2 lyžice vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/5 šálky hladkej múky (1 šálka=250 ml)
2 strúčiky cesnaku
¼ lyžičky čierneho mletého korenia
¼ lyžičky soli
½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu
2 šálky strúhanky
8-10 lyžíc oleja
Postup:
Cukety dobre umyjeme (nemusíme šúpať) a prekrojíme pozdĺžne na polovicu a následne každú polovicu ešte raz na polovicu. Z každej cukety tak získame 4 tyčinky.
Všetky kúsky vložíme do sita, posypeme soľou a necháme 30 minút „vypotiť“. Potom je dôležité cuketu dobre vysušiť papierovým obrúskom – kúsky cukety musia byť čo najviac suché.
Pripravíme si ingrediencie na obaľovanie. Múku zmiešame s parmezánom a korením.
V inej misky vymiešame bielky s 2 lyžicami vody. Do poslednej misky nasypeme strúhanku.
Cuketu najskôr potrieme olejom, a postupne obaľujeme najskôr v múčno-syrovej zmesi, potom v bielku a nakoniec v strúhanke.
Obalené kúsky cukety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 210 stupňov približne 35 minút.