Moje deti milujú vyprážaný karfiol. Ja som sa rozhodla vyskúšať zdravšiu verziu bez vyprážania a verte alebo nie, mala obrovský úspech. Vyskúšajte aj vy zdravšiu, ale rovnako chutnú verziu vyprážaného karfiolu.
Potrebujeme:
1 šálka = 250 ml
1,5 kg karfiolu rozdeleného na ružičy
2 šálky hladkej múky
3 lyžičky soli
¼ lyžičky čierneho korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky červenej papriky
1 lyžičku cesnakového prášku
1 lyžičku šučenej petržlenovej vňate
5 bielkov
4 lyžice vody
3 šálky strúhanky
¼ šálky oleja alebo masla
Potrebujeme:
Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky.
Pripravíme si 3 samostatné misky. Do jednej nasypeme múku zmiešanú so soľou a koreninami, do druhej strúhanku a do tretej bielka rozmiešané s vodou.
Plech na pečenie vystelieme papierom a vymastíme trochou oleja. Ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke, potom v bielkovej zmesi a nakoniec v strúhanke.
Obalený karfiol preložíme na plech.
Každý kúsok pokvapkáme trochou oleja a na každý položíme malý kúsok masla (maslo dodá karfiolu úžasnú chuť).
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 210 stupňov 35 minút. Potom karfiol otočíme a pečieme ešte 5 minút – alebo kým povrch nie je zlatistý. Karfiol treba počas pečenia sledovať, každá rúra pečie inak a možno bude pripravený aj skôr.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika