Po nedeli vám možno veľmi dobre padne obed bez mäsa – v prípade týchto rýchlych fašírok vám mäso zaručene chýbať nebude. Sú vynikajúce a doslova za pár centov nasýtite celú rodinu. Ako príloha sú ideálne varené zemiaky, alebo šalát z čerstvej zeleniny.
Potrebujeme:
Ovsené vločky – 200 g
Horúca voda – 200 ml
Zemiaky – 2 kusy (250 g)
Cibuľa – 2 ks
Cesnak – 3 strúčiky
Soľ – podľa chuti
Čierne korenie – podľa chuti
Postup:
Z 200 gramov ovsených vločiek zalejte 100 ml vriacej vody a premiešajte, nechajte 15 minút pôsobiť, aby vločky napučali.
Ak je zmes príliš hutná, pridajte horúcu vodu.
Cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak roztlačíme.
2 stredne veľké zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, v prípade potreby vytlačte trochu šťavy.
V miske zmiešame pripravené ovsené vločky, zemiaky, cibuľu s cesnakom, soľ a korenie.
Ak chcete, môžete pridať aj nadrobno nakrájanú zeleň.
Všetko dobre premiešajte až kým zmes nie je celkom prepojená.
Nechajte zmes odstáť ďalších 10 minút, aby sa prísady prepojili.
Vyformujte fašírky, a osmažte ich dozlatista.
Dobrú chuť!