Fašírky bez gramu mäsa: Jednoduchý a chutný obed za pár centov – nepotrebujete ani strúhanku!

Po nedeli vám možno veľmi dobre padne obed bez mäsa – v prípade týchto rýchlych fašírok vám mäso zaručene chýbať nebude. Sú vynikajúce a doslova za pár centov nasýtite celú rodinu. Ako príloha sú ideálne varené zemiaky, alebo šalát z čerstvej zeleniny.

Potrebujeme:

Ovsené vločky – 200 g

Horúca voda – 200 ml

Zemiaky – 2 kusy (250 g)

Cibuľa – 2 ks

Cesnak – 3 strúčiky

Soľ – podľa chuti

Čierne korenie – podľa chuti

Postup:

Z 200 gramov ovsených vločiek zalejte 100 ml vriacej vody a premiešajte, nechajte 15 minút pôsobiť, aby vločky napučali.

Ak je zmes príliš hutná, pridajte horúcu vodu.

Cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak roztlačíme.

2 stredne veľké zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, v prípade potreby vytlačte trochu šťavy.

V miske zmiešame pripravené ovsené vločky, zemiaky, cibuľu s cesnakom, soľ a korenie.

Ak chcete, môžete pridať aj nadrobno nakrájanú zeleň.

Všetko dobre premiešajte až kým zmes nie je celkom prepojená.

Nechajte zmes odstáť ďalších 10 minút, aby sa prísady prepojili.

Vyformujte fašírky, a osmažte ich dozlatista.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes