Počuli ste už niekedy o Fanta bublanine? Na tento recept som natrafila na internete a rozhodla som sa ho vyskúšať. Výsledok bol skutočne skvelý – nadýchaný koláčik s vôňou obľúbenej limonády!
Potrebujeme:
4 vajcia
250 g kryštálového cukru
420 g polohrubej múky
1 bal. vanilkového cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml Fanty
100 ml oleja
450 g ovocia – broskýň, marhúľ…
Potrebujeme:
Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny (šľaháme približne 5 minút).
Preosiatu múku spolu s práškom do pečiva postupne vmiešame do zmesi.
Nakoniec postupne pridáme Fantu a olej. Všetko dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou a navrstvíme cesto (plech s rozmermi 25 x 38 cm).
Do cesta vložíme kúsky ovocia.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút, alebo kým koláč nie je upečený – test špáradlom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mirodieskainostimies