Vynikajúce jedlo nenáročné na prípravu a s výslednou chuťou, ktorú si vždy môžete doladiť podľa svojich predstáv.
Potrebujeme:
500 g hladkého cesta
250 ml teplej vody
7 g sušeného droždia
3 lyžice rastlinného oleja
1 lyžičku cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
Náplň:
200 g salámy – klobásy, alebo párkov
50 g sterilizovaných šampiónov – krájaných
100 g cherry paradajok
250 g strúhaného syra
50 g olív
3 lyžice paradajkovej omáčky
Postup:
V miske zmiešame 50 ml teplej vody s droždím a cukrom.Kvások potom zmiešame s ostatnými ingredienciami na cesto a vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme 1 hodinu vykysnúť.
Slámu nakrájame na plátky, paradajky aj olivy nakrájame tiež na plátky.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 6 časté – obdĺžnikov. Obdĺžniky preložíme na plech vyslaný papierom na pečenie. Na každý navrstvíme omáčku (nie až ku krajom). Uložíme plátky salámy, paradajok, olív, húb a okraje zavinieme tak, aby sme získali tvar lodiek.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. 5 minút pred dopečením posypeme syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk