Domáce rožteky z lahodného smotanového cesta. Najlepšie chutia ešte teplé!
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
1 téglik kyslej smtoany (200 g)
1 lyžičku soli
100 ml rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. sušeného droždia rozpusteného v 200 ml teplého mlieka, s 1 lyžičkou cukru
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Keď vyjde kvások, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme jednotné cesto. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu. Kruh narežeme na menšie trojuholníky a tie zrolujeme do tvaru rožtekov.
Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rúru nastavíme na 180 stupňov. Kým sa rúra zahreje, necháme rožteky odpočívať.
Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 15 minút.
zdroj: tortekolaci