Na túto chuť sa nechytá žiadna paštéta z obchodu. Pripravíte si ju jedine doma podľa tohto starého receptu, ktorý sme našli na youtube. Chutí ako od babičky a miluje ju celá rodina!
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
0,5 bravčovej slaniny
0,5 kg kuracej pečienky (alebo bravčovej, ale kuracia je jemnejšia)
3 mrkvy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks petržlenu
zeler
1 bobkový list
2 guličky nového korenia
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
voliteľné: sójová omáčka
Postup:
Do veľkého hrnca dáme krkovičku, slaninu, jednu cibuľu, cesnak, zeler, bobkový list, mrkvu, petržlen, nové korenie a zalejeme vodou.
Prikryjeme pokrievkou a dáme variť. Medzitým si pokrájame nadrobno zvyšné dve cibule. Pečienku si takisto pokrájame na menšie kúsky.
Na panvici si rozpustíme trochu masla, dáme orestovať cibuľu a potom aj pečienku. Uvarené mäso aj zeleninu si preložíme do misky.
Uvarené mäso, slaninu, aj zeleninu pomelieme mlynčekom na mäso.
Spolu s mäsom a zeleninou pomelieme aj obsah panvice, čiže orestovanú pečienku na cibuľke.
Do tejto zmesi pridáme vajíčka, osolíme, okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame. Môžeme pridať aj trochu sójovej omáčky.
Hotovú paštétu naplníme do sterilizovaných pohárov, uzavrieme viečkom a poukladáme do širokého hrnca. Na dno hrnca dáme utierku a poháre zalejeme vodou.
Prikryjeme pokrievkou a dáme na sporák. Na miernom ohni zavárame po dobu 1 hodiny. Paštéta je pripravená. Prajeme dobrú chuť!