Ak bola pre vás doteraz práca s cestom náročná, nezúfajte. Vďaka tejto tajnej prísade z jemchyjinka.ru bude vaľkanie akéhokoľvek cesta hračkou a palacinky budú tenké ako papier bez toho, aby sa vám pretrhli.
Tou tajnou prísadou je škrob. Ak chcete pripraviť naozaj tenké a chutné palacinky, nahraďte časť múky kukuričným škrobom. Sami budete prekvapení tým rozdielom.
Cesto na sušienky zas bude vďaka nemu kompaktnejšie a jemnejšie. Stačí ak pri jeho príprave použijete 2 diely múky a 1 diel kukuričného škrobu.
Kukuričný škrob je skvelou prísadou aj do ovocných koláčov s drobným ovocím ako sú jahody, maliny, alebo čučoriedky. Stačí 1 lyžica kukuričného škrobu, aby vám ovocie nekleslo a koláč bol ešte chutnejší.
Ďalším spôsobom ako pri varení využiť škrob je pri príprave mäsa.
Tentokrát však použite radšej zemiakový škrob.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete, aby vaše kuracie nugetky, ryby, či rezne mali chrumkavú kôrku, posypte ním kúsky mäsa tesne pred vysmážaním a vďaka nemu bude mať mäso pekný vzhľad a úžasnú chuť.
Vďaka zemiakovému škrobu tiež vytvoríte fantastické domáce hranolky. Stačí ich v ňom len obaliť a vysmažiť. Hranolky budú krásne zlatisté a chrumkavé.
Môžete z neho pripraviť aj omáčky. Jednoducho ním nahradíte zápražku z múky a oleja.
Funguje ako skvelé zahusťovadlo a na rozdiel od pšeničnej múky je škrob (aj kukuričný, aj zemiakový) bezlepkový, takže je vhodný aj pri celiakii.