Dokonalé domáce hranolky, ktoré sú oveľa lepšie ako polotovar: Keď ich raz pripravíte takto, iné už ani jesť nebudete!

[mashshare]

Človek by povedal, že pripraviť chutné hranolky nie je žiadna veda. Ale nie je to celkom pravda. Aj na hranolky treba mať ten správny postup a preto sa dnes chceme s vami podeliť o tento výborný recept z youtube.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

soľ

vodu

vaječný žĺtok

1/4 šálky mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL kukuričného škrobu

olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky si ošúpte, nakrájajte na hranolky a dajte do hrnca s vodou. Pridajte soľ a dajte variť na sporák. Varte kým hranolky trochu nezmäknú. Potom vodu zlejte a nechajte hranolky cez sitko dôkladne odkvapkať.

Do misy si dajte jeden žĺtok, soľ, môžete pridať štipľavú papriku, alebo iné korenie na zemiaky. Nalejte mlieko a dobre premiešajte.

Na panvicu si dajte olej a zohrejte ho. Hranolky obaľujte v kukuričnom škrobe a vysmažte do zlatista.

Nechajte odkvapkať na papierovej utierke a môžete podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes