Vynikajúci a rýchly obed za pol hodinky na stole. Mäsko je veľmi lahodné, jemné a horčicová omáčka ho dotiahne do dokonalosti. Autorkou receptu je Miška Trogárová.
Potrebujeme:
450 g bravčové karé alebo bravčový rezeň
1 ks cibuľa
4 KL plnotučná horčica
Podľa chuti soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Podľa chuti mleté čierne korenie, mletá paprika
50 ml slnečnicový olej
Voda
Voliteľné biele víno
Postup:
Pripravíme si potrebné ingrediencie.
Mäso zľahka naklepeme a z oboch strán, osolíme a okoreníme a potrieme horčicou.
V kastróli si rozpálime olej a vložíme mäso a prudko z oboch strán opražíme tak, aby sa mäso zatiahlo.
Vyberieme na tanier.
Na výpeku osmažíme cibuľu a pridáme 2 štipky červenej papriky.
Na spenenú cibuľu dáme zatiahnuté plátky mäsa a premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 35 minút.
Mäso občas premiešame a podlejeme trochou horúcej vody a ja odporúčam pridať aj trochu bieleho vína, aby sa nám vytvorila šťava. (Nesmieme dať naraz veľa vody, lebo mäso by stvrdlo).
Nakoniec môžeme mäso vybrať a šťavu rozmixovať, ak vám nevadia kúsky cibuľky, mixovať nemusíte.
Podávame so šťuchanými zemiakmi, zemiakovou kašou, prípadne s parenou knedľou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)