Vynikajúca polievka, ktorá skvele zasýti a v lete si s ňou pokojne vystačíte aj bez hlavného chodu. Základnou ingredienciou je čerstvý špenát, ktorý polievka dodáva krásnu farbu. Ak hľadáte tip na rýchly a chutný obed, veríme, že táto polievka vám ulahodí! :-)
Potrebujeme:
600 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
2 väčšie zemiaky
200 ml smotany na varenie
100 g tvrdého strúhaného syra
300 g listov čerstvého špenátu
Soľ a korenie podľa chuti
Na krutóny:
2 krajce chleba (prípadne bagetu, alebo iné staršie pečivo)
Strúčik cesnaku
Olivový olej
Postup:
Do hrnca prelejme vývar a pridáme doň zemiaky, nakrájané na kocky. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
Potom pridáme umyté špenátové listy a varíme ešte 5-7 minút. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú hmotu, do ktorej vmiešame smotanu. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Pečivo portieme cesnakom, nakrájame na kocky a pokvapkáme olivovým olejom. Opečieme na suchej panvici do chrumkava (alebo v rúre) a spolu so strúhaným syrom podávame s polievkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mandysuli